woensdag 5 november 2014

Zes doden door tyfoon Phanfone in Japan

1. Situering 
Japan

2. Gebeurtenis 

Een krachtige Tyfoon is van het zuiden naar het noorden van Tokio geraasd namelijk de tyfoon Phanfone. De tyfoon is maandagmiddag aangekomen in Honshu. Eerder was de tyfoon al over het zuiden getrokken en Daar vielen al 4 doden . in de stad Yokohama  waren er ook al 2 doden gevallen door een aardverschuiving . Er zijn in totaal al 62 mensen vermist . Ik vind dat het te maken heeft luchtlagen bv: hoe ontstaat een tyfoon ?

3. Impact op de bevolking 

1.      Een tyfoon kan voor heel wat problemen zorgen . De impact van een tyfoon is dan vooral te voelen door de bevolking zelf want er worden huizen verwoest ,mensen worden vermist ,overstromingen… . De enige manier om dit aan te pakken is om de klimaatveranderingen tegen in te gaan Bv.(De mensen over de hele wereld zullen manier moeten zoeken om het klimaat niet verder te ver ergeren anders zou het nog eens slechte gevolgen kunnen  volgen hebben.)

      4. Artikel 


                     Zes doden door tyfoon Phanfone in Japan





De krachtige tyfoon Phanfone heeft in Japan al zes doden geëist, zo melden lokale media. Vijf anderen, onder wie twee Amerikaanse militairen, zijn vermist.
De tyfoon was maandagvoormiddag plaatselijke tijd aangekomen op Honshu, het hoofdeiland van Japan. Eerder was de tyfoon al over het zuiden van de archipel getrokken. Daar vielen al vier doden.

In Yokohama, ten zuidwesten van Tokio, zijn twee mensen tussen de 20 en 30 jaar omgekomen bij aardverschuivingen die hun huizen vernield hebben, verklaarde een gemeentefunctionaris.

Behalve verschillende doden en vermisten zijn ook 62 mensen gewond geraakt bij verschillende ongevallen, aldus de openbare tv-zender NHK.

De achttiende tyfoon van dit seizoen hield al meer dan zeshonderd vliegtuigen aan de grond. Bovendien moesten de bergingswerkzaamheden stopgezet worden aan de top van de vulkaan Ontake (centrum Japan). Een week geleden vielen daar minstens 53 doden door de plotse uitbarsting van de vulkaan.






    
      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten