dinsdag 4 november 2014

Dode bij aardbeving in El Salvador





1)  Het gebied van de gebeurtenis.



 




2)  Wat is er gebeurd ?
 
El Salvador is een land in centraal Amerika. Er heeft op 13 oktober 2014 een aardbeving plaatsgevonden. Er was een kracht van 7,4 op de schaal van richter. Dit is een meetschaal waarop de waargenomen kracht van een aardbeving wordt uitgedrukt in getallen. Het past binnen de aardrijkskunde omdat een aardbeving ontstaat door trillingen en schokkende bewegingen van de aardkorst.
 


3)  Impact op de lokale bevolking ?
Deze aardbeving veroorzaakte maar 1 dode. De man kwam om terwijl hij buiten sliep en er een elektriciteitspaal op hem viel. Door deze aardbeving waarschuwde de civiele bescherming ook voor een tsunami uit de kuststreek maar uiteindelijk was het maar een voorzorgsmaatregel.  Er waren een paar gebouwen beschadigd. Al bij al viel de schade nog goed mee.
 



4)  Het artikel
 
Dode bij aardbeving in El Salvador
Bewerkt door: Redactie
14/10/14 - 07u08  Bron: Belga © epa.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 El Salvador is voorbije nacht getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,4 op de schaal van Richter. Dat heeft het Salvadoraanse ministerie van Milieu laten weten. Daar is een dode bij gevallen.
 
De beving deed zich voor om 21.51 uur plaatselijke tijd (5.51 uur Belgische tijd) voor de kust van het zuidelijke departement Usulutan, aldus het ministerie. Het epicentrum situeerde zich 64 kilometer ten zuiden van de kuststad Intipuca, op een diepte van ongeveer 70 kilometer.

El Salvador vaardigde intussen een tsunamiwaarschuwing uit voor de kuststreek.

Een man die buiten sliep, werd geraakt door een vallende elektriciteitspaal en bekocht het met zijn leven. De civiele bescherming vaardigde via Twitter een tsunamiwaarschuwing uit voor de kuststreek, maar in latere tweets liet de organisatie weten dat er weinig schade was en dat de waarschuwing vooral een voorzorgsmaatregel was. Volgens de krant El Diario zijn verschillende gebouwen beschadigd in de regio.

De beving werd ook gevoeld in Honduras, Nicaragua en Costa Rica.

(bron: http://www.hln.be/hln/nl/922/Nieuws/article/detail/2089058/2014/10/14/Dode-bij-aardbeving-in-El-Salvador.dhtml )
 
 
 
 
 
 
 
 
 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten