donderdag 6 november 2014

Grootste trekkersramp van Nepal

Je beschrijft in een 5-tal zinnen wat er is gebeurt en waarom dit volgens jou binnen aardrijkskunde past.
Op 17 oktober 2014 ontstond er een sneeuwstorm in Nepal (Thorong La). Dit ongeval heeft minstens 26 trekkers en gidsen het leven gekost. En er zijn nog zeker tientallen vermisten, er zijn geen Belgen bij betrokken.  (De plotse storm is het gevolg Cycloon Hudhud, die tijdens dat weekend nog lelijk huishield in India. Dit past binnen aardrijkskunde omdat, sneeuwstormen een gevolg zijn van weersomstandigheden. En het reliëf van de bergen ook in de aardrijkskunde past.
Je beschrijft in een 5-tal zinnen wat de impact is op de lokale bevolking of dit eventueel kan voorspeld/vermeden worden, hoever men de impact kan voelen,...
Deze sneeuwstorm kon niet vermeden worden. Deze periode van het jaar word al gekenmerkt door koel en rustig weer ( gunstige weersomstandigheden). Dit ongeval is gewoon te wijten aan dikke pech. Deze trekkersramp heeft toch wel een grote impact, Want onder de dodelijke slachtoffers zijn er Israëlische, Poolse en Slovaakse en heel wat Nepalese gidsen en dragers om het leven gekomen.
Bron: VAN DAMME, D,'Grootste trekkersramp van Nepal',Het Belang Van Limburg,(2014)oktober,p.5
Jolien geerits
5STW2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten