vrijdag 7 november 2014

Dode door Frans noodweer Frank Dohmen 5H


Dode door Frans noodweer
In het zuidoosten van Frankrijk is een dode gevallen door het zware noodweer. Volgens NOS-correspondent Frank Renout gaat het om een 32-jarige vrouw uit het dorp Saint Blaise, ten noorden van Nice. De vrouw stond in haar tuin toen er onverwacht een modderstroom op het huis afkwam en ze onder de modder werd bedolven. Over gewonden is nog niets bekend.
De schade is enorm in het Franse gebied dat zich uitstrekt van Lyon tot de Middellandse Zee, meldt Renout. Door de hevige regenval en zware storm zijn rivieren in de Ardèche buiten hun oevers getreden.
Metershoge golven teisteren de kust, dorpen staan blank, treinen staan stil, campings zijn gesloten, vliegvelden zijn tijdelijk dicht en de snelweg A8 bij Nice was vanwege de overstromingen afgesloten.

Verplaatsing storm

De storm lijkt zich vandaag naar de overige Alpenlanden te verplaatsen. De weerdiensten in meerdere Alpenlanden hebben al waarschuwingen afgegeven. NOS-weerman Marco Verhoef zegt dat het neerslaggebied momenteel over de Alpen trekt, van Frankrijk naar Zwitserland en Italië.
De meeste regen viel aan de west- en zuidflank van de Alpen en daar komt vandaag nog het een en ander bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten