donderdag 6 november 2014

overstoming filipijnen

Taak aardrijkskunde

Waar situeert zich het gebied van de gebeurtenis:










Wat is er gebeurt:
In de Filipijnen raasde er een tropische storm over de hoofdstad Manila waar minstens 7 mensen zijn omgekomen. Meer dan 100.000 mensen werden gedwongen om te vluchten.
De storm was zeer zwaar en verwoeste veel in de krottenwijken in de Filipijnen. De windsnelheden ging tot en met 120km/u.  Met deze windsnelheden waaiden de woningen die niet erg stabiel waren gewoon weg.

Wat is de impact op de lokale bevolking.
De impact op de lokale bevolking in Manila is komt hard aan want er zijn vele gewonden en veel mensen die moeten vluchten.  De woningen van vele zijn ook kapot of zelfs weggewaaid.
De mensen die familieleden kwijt zijn geraakt zullen ook een zware impact op zich gehad hebben en vele moeten alles opnieuw bouwen of terug beginnen te sparen want ze hebben door deze ramp geen of weinig geld. Dit konden ze langs de ene kant el vermijden door gebruik van radars maar dan zou nog alles vernietigd zijn alleen geen doden veel kunnen de inwoners er niet aan doen.


Het artikel zelf

Bij een zware tropische storm op de Filipijnen zijn minstens zeven mensen omgekomen. Meer dan 100.000 mensen werden op de vlucht gedreven. Dat deelde de civiele bescherming zaterdag mee.
De storm raasde over de hoofdstad Manila en de noordelijke provincies van de eilandenstaat en veroorzaakte zware overstromingen. Een half miljoen mensen werden rechtstreeks met de storm geconfronteerd. Duizenden passagiers zitten vast op lucht- en zeehavens.
De tropische storm Fung-Wong won aan kracht boven de Filipijnen. In windbuien werden snelheden tot 120 km/u gemeten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten