donderdag 6 november 2014

Tyfoon Vongfong

Tyfoon Vongfong

1) Waar gebeurt het? Het neemt plaats in Japan in Kyushu.








2)  Wat is er gebeurt? Mijn onderwerp valt onder de weersomstandigheden namelijk de tyfoon die Vongfong heet, die begonnen is in de Atlantische Oceaan. Doordat de temperatuur van de Atlantische Oceaan op veel plaatsen ten zuidoosten van Japan tussen de 30-31 graden bevat, ontstaat er een perfecte broeihaard voor deze stormen. Het is een laagdrukgebied dat inmiddels is uitgegroeid tot een grootschalig systeem met ook een enorme energie die veel schade kan opleveren aan de eilanden van en rond Japan.
Bron: http://www.noodweer.be/super-tyfoon-vongfong-de-perfecte-storm/

2) Wat is de impact? Reken er maar op dat de inwoners van Japan en natuurlijk vooral de lokale bevolking van Kyushu er veel van gaat merken. Deze tyfoon Vongfong kon wel voorspeld worden maar niet vermeden worden. Deze tyfoon heeft al levens gekost, ze hopen dat er niet meer de dupe zullen zijn van deze helse tyfoon als hij terugzakt naar categorie 2 zondag. De mensen kunnen  windstoten verwachten die zelfs oplopen  van 175km/u tot 250km/uur, heftige onweersbuien, overvloedige neerslag en niet te vergeten de orkanen en stormvloeden.
Bron:
http://nieuws.weeronline.nl/supertyphoon-vongfong-op-ramkoers/



  
Enorme overlast in Japan door tyfoon Vongfong

Bewerkt door: Redactie
13/10/14 - 03u37  Bron: ANP/Belga © reuters.

In Japan is maandag de krachtige tyfoon Vongfong aan land gegaan in Kyushu, een van de grootste eilanden van Japan. Eerder had de wervelstorm, die gepaard ging met stortregens en rukwinden, in het extreme zuiden van de archipel al voor 44 gewonden gezorgd.
De storm zorgt in het land voor enorme overlast: honderdduizenden Japanners zijn geëvacueerd en het openbare leven is in delen van Japan stilgevallen. Door de harde wind en zware regen moesten vluchten worden geannuleerd en konden treinen niet rijden. Ook viel dit weekend de stroom uit op het eiland Okinawa.

"Het centrum van de tyfoon, de negentiende al van dit seizoen, ging maandag om ongeveer 08.30 uur plaatselijke tijd aan land in Makurazaki, op het eiland Kyushu", meldde een woordvoerder van de nationale weerdienst.

Het is de tweede keer in korte tijd dat een tyfoon door het land trekt. Eerder deze maand liet de tyfoon Phanfone er een spoor van vernieling achter. Toen kregen 200.000 Japanners het dringende advies een veilig heenkomen te zoeken en kostte het natuurgeweld aan negen mensen het leven.
Origineel artikel: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2087712/2014/10/13/Enorme-overlast-in-Japan-door-tyfoon-Vongfong.dhtml

Geen opmerkingen:

Een reactie posten