donderdag 6 november 2014

Inleiding :

Taak actualiteit aardrijkskunde


Wat is er gebeurd en waar past het bij aardrijkskunde ?

Een krachtige tyfoon genaamd Vongfong is op 13 Oktober door de grote gebieden van Japan getrokken . Hij raasde met snelheden van 45km/uur naar centraal en oost-Japan. Door de tyfoon zijn er al 1 dode en 68 gewonden gevallen . Ik vind dat deze gebeurtenis bij aardrijkskunde past omdat het door de natuur komt . Het is natuurgeweld met hevige regenvallen , krachtige winden. De mens heeft hier niks mee te maken , zei kunnen een tyfoon niet maken.

Wat is de impact op de bevolking ?

De impact op de bevolking is groot . Ze gaan de gevolgen van deze tyfoon zeker voelen . Er zijn veel huizen en andere gebouwen vernield door de wind. Ook zorgt de regen voor veel overstromingen. Een tyfoon kan je niet vermijden omdat je hem zelf niet in de hand hebt. Het is de natuur die er voor zorgt.

Artikel :


Tyfoon Vongfong zaait dood en vernieling in Japan

Redactie
13/10/14 - 14u40  Bron: Belga
© afp.
De krachtige tyfoon Vongfong houdt vandaag lelijk huis in grote gebieden van Japan. Het natuurgeweld eiste al één dode en 68 gewonden.
Vongfong is de tweede tyfoon op een week tijd in Japan. Het natuurgeweld raast aan 45 km per uur naar centraal- en oost-Japan waar volgens het weerinstituut de bevolking al te maken krijgt met hevige regenval en krachtige wind.

Spoor-, lucht- en wegverkeer raakten ontregeld. Zo rijdt ook de kogeltrein Shinkansen niet uit, aldus omroep NHK.

Bijna een miljoen mensen is aangeraden hun huizen te verlaten, want de weerdeskundigen waarschuwen voor overstromingen, modderstromen, wassende rivieren en hoge golven.

Vongfong boet wel aan kracht in.

Het is al de negentiende tyfoon van het seizoen. Een week geleden kostte Phanfone aan negen mensen het leven.

Link :


http://www.hln.be/hln/nl/2654/Extreme-Aarde/article/detail/2088085/2014/10/13/Tyfoon-Vongfong-zaait-dood-en-vernieling-in-Japan.dhtml

Situering :



Geen opmerkingen:

Een reactie posten