dinsdag 4 november 2014

Doden door overstromingen India en Pakistan

1) Het gebied van de gebeurtenis:

















2) Wat is er gebeurd?

In India en Pakistan zijn meer dan 200 mensen om het leven gekomen door een overstroming na een hevige regenbui, deze worden veroorzaakt door moessonregens. Het is de ergste overstroming in 20 jaar. De huizen zijn meegesleurd en door aardschuivingen zijn er nog meer dingen verwoest.  Het past binnen aardrijkskunde omdat het gaat over overstromingen die door het weer wordt veroorzaakt en ook over aardschuivingen die wedt veroorzaakt door het vele water dat is gevallen.




3) Impact op de lokale bevolking?

Door de overstroming die zorgde voor een hevige regenbui en aardschuivingen, zijn er meer dan 200 mensen om het leven gekomen. Ook zijn er verschillende huizen meegesleurd en verschillende dingen verwoest. In de Volkskrant staat dat er zeker 2.000 mensen op de vlucht waren en gered zijn.
Bijna 150 mensen zijn gewond geraakt. De moessonregen duurt van juni tot september. Het leger en de luchtmacht zijn in de strijd gezet om te helpen.


4)Het artikel

Doden door overstromingen India en Pakistan


   NEW DELHI (ANP) - Meer dan 200 mensen in India en Pakistan zijn om het leven gekomen door overstromingen na hevige regenval. In de Pakistaanse regio's Kashmir en Punjab zijn zeker 110 mensen omgekomen. In het Indiase Kashmir zijn ongeveer 100 doden te betreuren, meldde de BBC zaterdag.
Het gaat om de ergste overstromingen in de regio in 20 jaar. Huizen zijn door het regenwater meegesleurd en aardverschuivingen zorgen voor nog meer verwoesting. Donderdag werd een bus met 50 mensen in India meegesleurd door het regenwater. In de bus zaten gasten van een trouwerij. De bruid en bruidegom worden nog vermist.
Tijd Gepubliceerd op: 06.09.14 10:25

Geen opmerkingen:

Een reactie posten