donderdag 6 november 2014

Twijfels bij meteorietinslag in Nicaruaga

Twijfels bij meteorietinslag in Nicaruaga
09/09/2014 om 12:14 door jvt | Bron: BELGA
Foto: AFP

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa betwijfelt of de krater in Nicaragua het gevolg is van een meteorietinslag.
Volgens Nicaraguaanse bronnen sloeg in de nacht van zaterdag op zondag een meteoriet in op een bebost gebied in de buurt van de internationale luchthaven. Deze krachtige inslag veroorzaakte een krater van 12 meter diameter en 5,5 meter diep. De meteoriet was waarschijnlijk afkomstig van de planetoïde die rakelings langs de aarde scheerde, klonk het.
Maar wetenschappers betwijfelen of de krater zelfs door een meteoriet is ontstaan. Er was geen vuurbal te zien, aldus Bill Cooke, hoofd van de Nasa-afdeling voor meteorieten. Dit houdt dus de mogelijkheid open dat iets anders de krater in de buurt van de hoofdstad heeft veroorzaakt.
De planetoïde passeerde zondag onze planeet op een afstand van zo’n 36.000 kilometer. Die afstand sluit een gerelateerde meteorietimpact uit, zegt expert Richard Binzel aan National Geographic. ‘Er zat dertien uur tussen beide evenementen, dus de explosie en de asteroïde hebben niets met elkaar te maken’, zegt ook Nasa-expert Don Yeomans.
Wat de krater dan wel zou hebben veroorzaakt, is onduidelijk. Dat moet het onderzoek ter plaatse nog uitwijzen.

opdracht1:



Opdracht 2:
Er is in Nicaragua een meteoriet neergestort in bebost gebied. Deze meteoriet heeft een krater van 12 meter breed op 5,5 meter diep. Onderzoekers zijn aan het twijfelen of de krater wel ontstaan is door de meteoriet. Uit verder onderzoek blijkt dat de krater niet afkomstig is van de meteoriet.Dit heeft met aardrijkskunde te maken omdat het meteoriet is en daarover gaat nu de leerstof.



Opdracht 3:
Er is niet veel impact op de bevolking omdat de krater zich bevind in een bosgebied. Dit kon niet vermeden worden, maar wel eventueel voorspeld. Omdat er veel mensen bezig zijn met het onderzoeken ervan. De meteoriet had wel een krachtige inslag die te voelen was tot aan de internationale luchthaven. Ook omdat de krater een grote oppervlakte had.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten