donderdag 6 november 2014

Amerikanen verrast door vroege sneeuwval.

In de Verenigde Staten is voor het eerst sinds 125 jaar zo vroeg sneeuw gevallen in de plaats Columbia. Het beloofd dus een zware winter te worden voor de mensen daar in de buurt. Er was al voor gewaarschuwd en het is dus uitgekomen. De lokale bevolking vindt het niet heel erg, sommige mensen vinden het perfect voetbalweer. Het hoort erbij zeggen ze, en het is niet anders. Het zorgt wel voor veel overlast op de wegen waardoor het ook weer minder fijn is. Ook is bij een aantal huizen de stroom uitgevallen.
Artikel:                                                                                                                                                   Terwijl wij de warmste eerste november in honderd jaar beleefden, werden de Amerikanen verrast door vroege sneeuwval. In de plaats Columbia in South Carolina viel de vroegste sneeuw sinds 125 jaar, in de staat Georgia viel op een aantal plekken de vroegste sneeuw sinds 46 jaar. Meteorologen waarschuwden al voor een herhaling van de deep freeze van vorig jaar.
Toen hield een zogenaamde polar vortex, een hardnekkig lagedrukgebied, zich in het hoge noorden op en zorgde voor hevige sneeuwval en extreem lage temperaturen in het midwesten en noordoosten van de VS. De eerste sneeuw dit jaar viel afgelopen weekend in het noordoosten en in het midwesten van Detroit en Chicago in het noorden tot Indianapolis en Cincinnati. 
Map_of_USA_showing_state_names

Daan van Leeuwen
5STW2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten