donderdag 6 november 2014

Schade door mini-tornado’s in Henegouwen en Namen

Taak aardrijkskunde

Waar situeert zich het gebied van de gebeurtenis:
















Wat er is gebeurt:
In de provincies Namen en Henegouwen is er in  thuin en sombreffe schade aangebracht door mini-tornado's Er is niet veel schaden in thuin bliezen ze 2 daken en een veranda kapot door het vliegend puin zijn er ook een paar auto's beschadigd In namen is het zelfde gebeurt ook hier kwamen daken los en vielen er bomen op elektriciteits kabels Er zijn gelukkig geen gewonden vermeld.

De impact op de lokale bevolking:
Er is niet veel impact voor de lokale bevolking alleen de mensen van wie hun auto's of huizen of andere dingen beschadigd zijn is het vervelend maar verder is er niks voor de andere bewoners om zich zorgen over te maken.

Artikel:In Thuin (Henegouwen) en Sombreffe (Namen) hebben windhozen aanzienlijke materiële schade veroorzaakt. Daken werden weggeblazen, bomen waaiden omver en elektriciteitskabels raakten beschadigd. Gewonden zijn er niet gemeld.
In Gozée, bij Thuin, blies een kleine tornado twee daken en een veranda aan diggelen. Door rondvliegend puin raakten ook wagens beschadigd. De brandweer van Thuin moest een tiental keer uitrukken.
Ook in de streek van Namen werd de brandweer verschillende keren opgeroepen na hevige regenval. In Sombreffe spreken de brandweerlieden van een mini-tornado. Ook daar kwamen daken los en vielen bomen op elektriciteitskabels. De Civiele Bescherming van Ghlin werd ingeschakeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten