zondag 12 oktober 2014

Vergrijzing is goed voor het klimaat.


Vergrijzing is goed voor het klimaat.

 


Het onderzoek situeert zich in de V.S. in Washington. Maar Duitsland werd als voorbeeld genomen omdat Duitsland de op 1 na oudste bevolking van de wereld heeft op Japan na. Hier werd het onderzoek gedaan en uitgeprobeerd maar eigenlijk geld het onderzoek voor de volledige wereld.

Er werd besproken dat de vergrijzing van de wereld niet alleen maar nadelen heeft. Zoals dat de mensen meer tijd hebben om te studeren en dus ook meer kwaliteit kunnen leveren en deze kennis met de jongere generaties kunnen delen. Het belangrijkste was dat hoe ouder de populatie hoe minder Co2 er word uitgestoten omdat iemand ei ouder is minder goederen en energie verbruikende materialen verbruikt. Als iedereen ouder word zal een steeds groter wordend deel van de bevolking zich hier aan aanpassen. En er dus minder CO2 uitstoot zal komen. Dit past binnen de aardrijkskunde omdat dit een aspect is wat goed is voor het klimaat.

De impact op de bevolking zal op langere termijn zeker voelbaar zijn. Er zullen als maar meer en meer ouderen zijn en als maar minder jongeren. Dit zal men voelen over de hele wereld , maar het snelste in de westerse landen waar de vergrijzing reeds begonnen is.

http://www.hln.be/hln/nl/2764/milieu/article/detail/2078140/2014/10/07/Vergrijzing-is-goed-voor-het-klimaat.dhtml

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten