maandag 1 september 2014

Actua zomer 2014

Mondiaal Nieuws

"Europese windparken in Mexico negeren bevolking"

Bij de bouw van vier windparken in de Mexicaanse deelstaat Oaxaca houden de Europese financiers geen rekening met de lokale, inheemse bevolking, zeggen burgerorganisaties.

Verbranden van afval wereldwijd veel schadelijker dan gedacht

Het ongereguleerd verbranden van afval is veel vervuilender dan de officiƫle cijfers doen vermoeden. Amerikaans onderzoek schat dat wereldwijd meer dan 40 procent van het afval wordt verbrand. Daarbij komen stoffen vrij die bijzonder schadelijk zijn voor de volksgezondheid en het klimaat.

Duitse schone energie breekt opnieuw records

Tijdens de eerste helft van dit jaar braken de Duitse hernieuwbare energiebronnen opnieuw alle records. Schone energie was met 31 procent goed voor bijna een derde van de stroomproductie.

Ergste waterschaarste in Libanon sinds decennia

Libanon heeft een van de droogste regenseizoenen van de laatste zestig jaar achter de rug. De abnormale droogte in combinatie met het gebrekkige waterbeleid van de overheid dreigt grote gevolgen te hebben voor de bevolking, waarschuwen experts.

160 miljoen Indiase vrouwen werken thuis

160 miljoen Indiase vrouwen werken thuis in het huishouden in plaats van op de formele arbeidsmarkt. De meesten bevinden zich in de beroepsactieve leeftijd. Dat blijkt uit een volkstelling die deze maand gebeurde.

Investeringen in schone energie stijgen met een derde

De wereldwijde investeringen in hernieuwbare energie zijn in het tweede kwartaal van 2014 met een derde gestegen. De stijging komt vooral voor rekening van grote wind- en zonne-energieprojecten in combinatie met de groei van zonnepanelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten